PARKETARSKE USLUGE

POSTAVLJANJE PARKETA I LAMINATA BRUŠENJE I LAKIRANJE PARKETA RENOVIRANJE I OBNOVA DRVENIH PODOVA

Priprema prostorije ..

Prije postavljanja parketa važno je osušiti prostoriju i glazuru na predviđenu temperaturu

Parket se može postavljati na gotovo sve podloge, uz odgovarajuće materijale i pripremu.

Kvalitetno pripremiti podlogu te je učiniti pogodnom za podopolagačke radove jedan od važnijih preduvjeta za dugotrajnost Vašeg drvenog poda.
Vlažnost prostorije odnosno podloge na koju se polaže pod, treba biti jeda od preduvjeta.

Ako je izmjerena vlažnost prostorije odnosno podloge izvan granica dozvoljenog a vremenski uvjeti ne omogućavaju prirodno sušenje, mi ćemo u vrlo kratkom roku osušiti prostoriju zajedno s podlogom (glazurom) te je na taj način brzop i kvalitetno pripremiti za polaganje.

Isušivanje prostorije

Polaganje podnih obloga – klasičan parket i laminat ..

Postoje razni načini postave parketa, zavisno od vrste podne obloge

Kako je Parket je napravljen od različitih vrsta drva osim boje i uzorka, razlikuje se po tvrdoći a samim time i u otpornosti na različita oštećenja. Postoje različiti načini postave parketa, zavisno od podloge te vrsti parketa.

Laminati su visokotlačno prevučene podloge od iverice ili drvenih materijala u različitim veličinama s utorom i perom. Pod visoko otpornim gornjim slojem nalazi se dekorativan sloj, većinom imitacija drva. Na ambalaži je u pravilu naveden razred opterećivanja iz čega proizlazi i preporučeno područje njegove upotrebe.

Postavljanje parketa

Završni radovi – brušenje i lakiranje ..

Za potpuno ravnu fino poliranu drvenu površinu potrebno je obaviti nekoliko faza brušenja

Brušenje i lakiranje parketa

Prva faza brušenja je nivelacija parketa i uklanja rebraste neravnine s površine parketa. Kroz naredne operacije pa sve do završnog dijela brušenja dobit ćemo fino poliranu drvenu podlogu. Brušenje se mora odraditi kvalitetno jer od toga zavisi i krajnji rezultat svakog parketarskog posla.

Nakon brušenja najvažnije je zaštitnim premazom zatvoriti sve eventualne pukotine u podu.
Pukotine će se također naknadno potpuno zatvoriti nanošenjem laka te na taj način omogućiti jednostavno čišćenje i jamčiti dugovječnost podnice.

Lakiranje parketa

Obnova parketa i drugih podnih drvenih obloga ..

Vraćanje starog sjaja

Održavanje poda nije zahtjevno. Najčešće oštećenje pod se može dogoditi kada se teži namještaj premješta na brzinu. Prilikom povlačenja namještaja drveni pod  se može oštetiti i ogrebati.

No ako je Vaš parket izgubio sjaj ili je došlo do oštećenja spojeva trebate ga svakako renovirati. Način na koji se pristupa obnovi starog parketa u velikoj mjeri ovisi o vrsti oštećenja.
Stari parket se brusi, a površinski sloj se premazuje zaštitnim sredstvom i ponovo lakira.

Obnova parketa – parketarski radovi Zagreb
Obnova parketa i drvenog poda
Izbornik